Pažitka
Název:

Houbová "čína" ze Šmakouna

vaříme se šmakounem


Houbová "čína" ze Šmakouna


Ingredience:
Šmakoun s příchutí hlívy ústřičné (200 g)1 balení
pórek1 ks
paprika2 ks
menší cuketa2 ks
větší hnědé žampiony6 ks
česnek6 stroužků
zázvor kousek
cherry rajčata10 ks
dýňová semínka hrstka
mořská sůl špetka
barevný pepř šetka
sojová omáčka pár kapek
jasmínová rýže2 balíčky
petrželka na ozdobu
Postup přípravy:

Šmakoun je potravina vyrobená z vaječných bílků a výborně se hodí do dietního jídelníčku. 

Navíc v tepelné úpravě skvěle chutná. Dělají se různé příchutě, já jsem tentokrát vyzkoušela příchuť s hlívou ústřičnou. Jako přílohu jsem zvolila jasmínovou rýži...Na olivovém oleji orestovat šmakouna nakrájeného na kousky, kolečka pórku,kousky cukety a papriky,plátky hnědých žampionů,plátky česneku a na drobno nasekaný kousek zázvoru.Po chvíli přidat několik přepůlených cherry rajčátek a dýňových semínek,ochutit mořskou solí ,barevným pepřem a zakápnout sojovou omáčkou.Chvilku ještě společně podusit a oběd je hotov .

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Milena Jandusová

    zavřít okno