

| Ingredience: | |
| sušené houby | dle potřeby |
| střední cibul | 2 ks |
| čensek | 2 stroužky |
| zelenina | dle potřeby |
| máslo | 2 lžíce |
| hladká mouka | dle potřeby |
| pepř | špetka |
| sůl | dle chuti |
| drcený kmín | 1 lžička |
| tymián | 4 snítky |
| majoránka | 1 lžička |
| voda či vývar | dle potřeby |
Kdo má doma řádně nasušeno, může se ihned se mnou pustit do přípravy houbové polévky, která nejen zahřeje, ale i zasytí. Tak tasíme hrnce a jdeme na to.
Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme ji v hrnci na rozpáleném másle zesklovatět. Přidáme kmín a na kostičky nakrájenou zeleninu a restujeme do hněda. Ke konci restování přidáme i prolisovaný česnek a krátce ho osmažíme. Základ zalijeme vodou nebo vývarem, opepříme, osolíme, přidáme tymián (pažitku a petržel) a houby a vaříme na mírném ohni minimálně 20 minut. Poté polévku zahustíme jíškou, kterou si umícháme z másla a hladké mouky (jak na to se můžete podívat TADY) a necháme ji dalších 15 minut provařit. Těsně před koncem rozemneme do polévky trochu majoránky.
Podrobné info: