

| Ingredience: | |
| očištěné lesní houby | 2 - 3 hrsti |
| sádlo | 1 lžíce |
| střední cibule | 1 ks |
| vejce | 3 - 4 ks |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| mletý kmín | dle chuti |
Typické staročeské jídlo, které je na podzim nejen dostupné, levné, ale hlavně výborné! Máte taky rádi smaženici? Já ji miluji.
Sádlo si rozpustíme v pánvi a přidáme na jemno nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět. Poté přidáme očištěné pokrájené houby a restujeme. Houby nám pustí vodu a chvilku se budou dusit ve vlastní šťávě, cože je dobře, ab nám hezky změkly. Mezitím houby osolíme, opepříme a přidáme mletý kmín. Jakmile jsou houby měkké, tak zalijeme rozšlehanými vejci a promícháme společně s houbami. Mícháme, dokud nám smaženice nezhoustne a poté podáváme s chlebem.
Podrobné info: