Pažitka
Název:

Houbová smaženice


Houbová smaženice


Ingredience:
Ingredience:
očištěné lesní houby2 - 3 hrsti
sádlo1 lžíce
střední cibule1 ks
vejce3 - 4 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
mletý kmín dle chuti
Postup přípravy:

Typické staročeské jídlo, které je na podzim nejen dostupné, levné, ale hlavně výborné! Máte taky rádi smaženici? Já ji miluji.

Sádlo si rozpustíme v pánvi a přidáme na jemno nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět. Poté přidáme očištěné  pokrájené houby a restujeme. Houby nám pustí vodu a chvilku se budou dusit ve vlastní šťávě, cože je dobře, ab nám hezky změkly. Mezitím houby osolíme, opepříme a přidáme mletý kmín. Jakmile jsou houby měkké, tak zalijeme rozšlehanými vejci a promícháme společně s houbami. Mícháme, dokud nám smaženice nezhoustne a poté podáváme s chlebem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno