

| Ingredience: | |
| houby | 300 g | 
| housky (namočené do 125ml mléka) | 2 ks | 
| sádlo | 2 - 3 lžíce | 
| středně velká cibule | 1 ks | 
| sůl | dle chuti | 
| pepř | dle chuti | 
| mletý kmín | dle chuti | 
| vejce | 2 ks | 
| strouhanka | dle potřeby | 
| olej | na smažení | 
Máte rádi houby? Máte rádi karbanátky? Pokud jste na obě otázky odpověděli ANO, tak tento receptík je přímo pro vás.
V hrnci rozpustíme sádlo a vhodíme na jemno nakrájenou cibuli kterou necháme zesklovatět. Na cibulku přidáme očištěné a pokrájené houby, osolíme, opepříme a okmínujeme. Směs necháme dusit, tak aby se nám odpařila přebytečná šťáva z hub a houby změkly. Poté necháme směs vychladnout. K vychladlým houbám přidáme vejce, namočenou housku v mléce, kterou předtím vymačkáme, směs promícháme, přidáme podle potřeby strouhanku, aby se nám utvořilo "houbové těsto" a necháme alespoň hodinu uležet v lednici. Ze ztuhlé směsi tvarujeme jednotlivé karbanátky, které smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.
Podrobné info: