

| Ingredience: | |
| houby | 400 g |
| žemle | 2 ks |
| vejce | 3 ks |
| krupička | 50 g |
| hermelín | 150 g |
| česnek | 3 stroužky |
| střední cibule | 1 ks |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| mléko | dle potřeby |
| petržel | hrst |
| strouhanka | dle potřeby |
| olej | dle potřeby |
Konečně rostou, tak s chutí na ně.
Cibuli nakrájíme a dáme na olej. Houby očistíme a přidáme na zesklovatělou cibuli. Dusíme asi 20 minut - podle druhu hub. Necháme vychladnout. Žemle nakrájíme na kostky a promícháme s mlékem. Pak vymačkáme mléko a žemli přidáme k houbám. Dál přidáme nahrubo nastrouhaný Hermelín, vejce, krupičku, prolisovaný česnek, nasekanou petržel, osolíme a opepříme. Pokud by byla směs moc řídká tak podle potřeby můžeme přidat strouhanku. Tvarujeme karbanátky, obalíme ve strouhance a smažíme na oleji dozlatova.
Jako přílohu jsem použil pečené batáty na rozmarýnu.
Podrobné info: