Pažitka
Název:

Houbové karbanátky s hermelínem


Houbové karbanátky s hermelínem


Ingredience:
Ingredience:
houby400 g
žemle2 ks
vejce3 ks
krupička50 g
hermelín150 g
česnek3 stroužky
střední cibule1 ks
sůl špetka
pepř špetka
mléko dle potřeby
petržel hrst
strouhanka dle potřeby
olej dle potřeby
Postup přípravy:

Konečně rostou, tak s chutí na ně.

Cibuli nakrájíme a dáme na olej. Houby očistíme a přidáme na zesklovatělou cibuli. Dusíme asi 20 minut - podle druhu hub. Necháme vychladnout. Žemle nakrájíme na kostky a promícháme s mlékem. Pak vymačkáme mléko a žemli přidáme k houbám. Dál přidáme nahrubo nastrouhaný Hermelín, vejce, krupičku, prolisovaný česnek, nasekanou petržel, osolíme a opepříme. Pokud by byla směs moc řídká tak podle potřeby můžeme přidat strouhanku. Tvarujeme karbanátky, obalíme ve strouhance a smažíme na oleji dozlatova.

Jako přílohu jsem použil pečené batáty na rozmarýnu.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno