Pažitka
Název:

Houbové karbanátky s kuřecím masem, Šmakounem s hlívou ústřičnou


Houbové karbanátky s kuřecím masem, Šmakounem s hlívou ústřičnou


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřeby
cuketa100 g
cibule1 ks
bílá cibule1/2 ks
Šmakoun s hlívou ústřičnou100 g
sušená směs hub/nejlépe čerstvé4 hrsti
mletý kmín dle chuti
sůl dle chuti
mletý pepř čtř barev dle chuti
sojová omáčka Kikkoman dle chuti
voda dle potřeby
kuřecí maso100 g
baby grilovací koření bez glutamátu dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
vejce1 ks
teff mouka na zahuštění
Postup přípravy:

Bohužel na čerstvé houbičky jsme ještě letos nevyrazili, ale máme jich dost sušených, a jelikož jsem měla v lednici Šmakouna s hlívou ústřičnou, tak se tato varianta velmi nabízela. Pokud máte spoustu houbiček a nevíte co s nimi, tak určitě tyto karbanátky vyzkoušejte. Pokud nemáte houbičky, máte dobrou motivaci na ně do lesa vyrazit. 
Navíc České Ghíčko v Bio kvalitě snižuje hladinu cholesterolu a odbourává tělesný tuk. Je ideálním pomocníkem při dietách a rovněž při hubnutí. Energie z mastných kyselin pomáhá spalovat tuky a detoxikovat tělo, protože na sebe váže toxiny a volné radikály, které následně odvádí z těla pryč. Úžasný parťáci v podobě Českého Ghíčka a Šmakouna.

Na Ghí si orestujeme na drobno pokrájené kousky kuřecího masa, když se nám maso zatáhne, přidáme grilovací koření, sůl, pokrájené cibule, najemno nastrouhanou cuketu, Šmakouna s hlívou ústřičnou a předem namočenou směs hub. Krátce prohřejeme a v případně potřeby lehce podlijeme vodou. Vaříme do změknutí hub a zeleniny. Když máme houby měkké, již jen dochutíme kmínem, sojovou omáčkou, pepřem a případně přisolíme. 
Směs necháme vychladnout a následně přidám vajíčko a zahustíme moukou, důkladně zamícháme. 
Vytvarujeme placičky, které klademe na plech s pečícím papírem, který jsme si potřeli Ghíčkem. Placky překryjeme alobalem, aby se nám během pečení nevysušily, a pečeme přibližně 20 minut.

Podáváme jako předkrm či jen tak na zakousnutí k pečivu či pivíčku.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno