Pažitka
Název:

Houbové karbanátky


Houbové karbanátky


Ingredience:
Ingredience:
houby300 g
housky (namočené do 125ml mléka)2 ks
sádlo2 - 3 lžíce
středně velká cibule1 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
mletý kmín dle chuti
vejce2 ks
strouhanka dle potřeby
olej na smažení
Postup přípravy:

Máte rádi houby? Máte rádi karbanátky? Pokud jste na obě otázky odpověděli ANO, tak tento receptík je přímo pro vás.

V hrnci rozpustíme sádlo a vhodíme na jemno nakrájenou cibuli kterou necháme zesklovatět. Na cibulku přidáme očištěné a pokrájené houby, osolíme, opepříme a okmínujeme. Směs necháme dusit, tak aby se nám odpařila přebytečná šťáva z hub a houby změkly. Poté necháme směs vychladnout. K vychladlým houbám přidáme vejce, namočenou housku v mléce, kterou předtím vymačkáme, směs promícháme, přidáme podle potřeby strouhanku, aby se nám utvořilo "houbové těsto" a necháme alespoň hodinu uležet v lednici. Ze ztuhlé směsi tvarujeme jednotlivé karbanátky, které smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno