

| Ingredience: | |
| velká cibule | 2 ks |
| olej | dle potřeby |
| česnek | 3 - 4 stroužky |
| voda | cca 2 l |
| směs hub (čím víc tím líp) | dle pořeby |
| velká červená paprika | 1 ks |
| malá cuketa | 1 ks |
| oloupaná rajčata nebo plechovka krájených | 4 ks |
| tymián | 1 lžíce |
| mletý kmín | 1 lžíce |
| majoránka | 1 lžíce |
| mletá paprika | 2 lžíce |
| ječná mouka | na zahuštění |
Letos jich je fakt hodně. Rostou všude, i tam kde nikdy nerostly, rostou nám na zahradě, rostou i na skále...
Recept z mojí dětské sbírky receptů. Skvost, který jsem si kdysi opsala z máminých receptů a nikdy podle něj neuvařila. Škoda je to fakt echt houbový guláš! A přidala jsem tam cuketu. Jenom ten křen by to chtělo!
Kdo vaří, tak už ví podle surovin. Nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na oleji ve velkém hrnci. Zaprášíme paprikou a mícháme, aby se nepřipálila. Nedávám všechnu, to by se připálila, nebo bych musela dát zbytečně hodně oleje. Vhodíme nahrubo nakrájené kousky hub a podlijeme horkou vodou, ne úplně do ponoření. Zasypeme kořením, přidáme rajčata, nakrájenou papriku, oloupanou cuketu a dusíme. Na závěr zahustíme ječnou moukou. Podáváme s knedlíky, bramboráky, rýží nebo chlebem. A s křenem! Mě teda chyběl, moc.
Podrobné info: