Pažitka
Název:

Houbový guláš


Houbový guláš


Ingredience:
Ingredience:
velká cibule2 ks
olej dle potřeby
česnek3 - 4 stroužky
vodacca 2 l
směs hub (čím víc tím líp) dle pořeby
velká červená paprika1 ks
malá cuketa1 ks
oloupaná rajčata nebo plechovka krájených4 ks
tymián1 lžíce
mletý kmín1 lžíce
majoránka1 lžíce
mletá paprika2 lžíce
ječná mouka na zahuštění
Postup přípravy:

Letos jich je fakt hodně. Rostou všude, i tam kde nikdy nerostly, rostou nám na zahradě, rostou i na skále...

Recept z mojí dětské sbírky receptů. Skvost, který jsem si kdysi opsala z máminých receptů a nikdy podle něj neuvařila. Škoda je to fakt echt houbový guláš! A přidala jsem tam cuketu. Jenom ten křen by to chtělo!

Kdo vaří, tak už ví podle surovin. Nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na oleji ve velkém hrnci. Zaprášíme paprikou a mícháme, aby se nepřipálila. Nedávám všechnu, to by se připálila, nebo bych musela dát zbytečně hodně oleje. Vhodíme nahrubo nakrájené kousky hub a podlijeme horkou vodou, ne úplně do ponoření. Zasypeme kořením, přidáme rajčata, nakrájenou papriku, oloupanou cuketu a dusíme. Na závěr zahustíme ječnou moukou. Podáváme s knedlíky, bramboráky, rýží nebo chlebem. A s křenem! Mě teda chyběl, moc.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Ruňaninová

    zavřít okno