Pažitka
Název:

Houbový guláš


Houbový guláš


Ingredience:
Ingredience:
houby co nejvíce, dle chuti
větší rajčata5 ks
větší papriky (sladké/pálivé na půl)4 ks
větší cibule4 ks
sádlo3 lžíce
hladká mouka / jíška lžíce
smetana100 ml
česnek3 stroužky
sůl šptka
pepř špetka
kmín mletý špetka
mletá paprika špetka
majoránka špetka
tymián špetka
Postup přípravy:

 Podáváme s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem. A i houbový guláš je stejně jako všechny ostatní guláše lepší odleželý.

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme ji na rozpáleném sádle dozlatova. Přisypeme kmín, papriku a přidáme prolisovaný česnek. Krátce orestujeme, aby se všechno pěkně rozvonělo a přihodíme houby, které restujeme tak dlouho, dokud nezačnou pouštět vodu a neztratí trochu na objemu. Poté přihodíme na větší kusy nakrájenou papriku. Opět nějakou dobu restujeme a teprve potom přidáme na kostky nakrájená rajčata (já je neloupu, ale je to čistě individuální). Základ zalijeme vodou (nebo vývarem, kdyby nám tam ta kostka přece jen moc chyběla), osolíme, opepříme, přidáme tymián a dusíme na mírném ohni 40 minut, aby zelenina pořádně změkla. Pokud chceme guláš zahustit, přidáme jíšku, nebo ve smetaně rozkvrdláme trochu mouky a v guláši ji ještě minimálně 20 minut provaříme. Pokud ne, přidáme smetanu samotnou. Teprve ke konci přisypeme majoránku. 

Doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Pavlína Popelková

    zavřít okno