

| Ingredience: | |
| čerstvé či mražené houby | cca 300 g |
| cibule | 1 ks |
| zakysaná smetana | 3 lžíce |
| smetana na vaření | 1 lžíce |
| worcester | 1 lžíce |
| rajčatový protlak | 1 lžíce |
| kyselá okurka | 1 ks |
| kapary | 1 lžíce |
| čerstvý kopr | 1 lžíce |
| cukr | špetka |
| sůl | dle chuti |
| olej | trochu |
Název Stroganoff jsem dala záměrně do uvozovek, tak doufám, že to tak bude chápáno.
Na oleji zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli, poté přidáme houby, osolíme a restujeme, dokud se neodpaří přebytečná tekutina.
Pak vmícháme rajčatový protlak, worcestr, pokrájenou okurku a kapary, podlijeme trochou vody nebo vývaru a dusíme cca 10 minut. Promícháme si smetany s trochou omáčky, aby se prohřály a přidáme do pánve. Prohřejeme, dochutíme podle potřeby špetkou cukru a po odstavení přidáme nasekaný kopr. (Kdo nemá rád kopr, může dát zelenou petrželku)