Pažitka
Název:

Houbový "Stroganoff"


Houbový "Stroganoff"


Ingredience:
Ingredience:
čerstvé či mražené houbycca 300 g
cibule1 ks
zakysaná smetana3 lžíce
smetana na vaření1 lžíce
worcester1 lžíce
rajčatový protlak1 lžíce
kyselá okurka1 ks
kapary1 lžíce
čerstvý kopr1 lžíce
cukr špetka
sůl dle chuti
olej trochu
Postup přípravy:

Název Stroganoff jsem dala záměrně do uvozovek, tak doufám, že to tak bude chápáno.

Na oleji zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli, poté přidáme houby, osolíme a restujeme, dokud se neodpaří přebytečná tekutina.
Pak vmícháme rajčatový protlak, worcestr, pokrájenou okurku a kapary, podlijeme trochou vody nebo vývaru a dusíme cca 10 minut. Promícháme si smetany s trochou omáčky, aby se prohřály a přidáme do pánve. Prohřejeme, dochutíme podle potřeby špetkou cukru a po odstavení přidáme nasekaný kopr. (Kdo nemá rád kopr, může dát zelenou petrželku)

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno