Ingredience: | |
čerstvé či mražené houby | cca 300 g |
cibule | 1 ks |
zakysaná smetana | 3 lžíce |
smetana na vaření | 1 lžíce |
worcester | 1 lžíce |
rajčatový protlak | 1 lžíce |
kyselá okurka | 1 ks |
kapary | 1 lžíce |
čerstvý kopr | 1 lžíce |
cukr | špetka |
sůl | dle chuti |
olej | trochu |
Název Stroganoff jsem dala záměrně do uvozovek, tak doufám, že to tak bude chápáno.
Na oleji zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli, poté přidáme houby, osolíme a restujeme, dokud se neodpaří přebytečná tekutina.
Pak vmícháme rajčatový protlak, worcestr, pokrájenou okurku a kapary, podlijeme trochou vody nebo vývaru a dusíme cca 10 minut. Promícháme si smetany s trochou omáčky, aby se prohřály a přidáme do pánve. Prohřejeme, dochutíme podle potřeby špetkou cukru a po odstavení přidáme nasekaný kopr. (Kdo nemá rád kopr, může dát zelenou petrželku)