Pažitka
Název:

Houbový tataráček na dýňové kaši se sýrovým nočkem

vegetariánský recept


Houbový tataráček na dýňové kaši se sýrovým nočkem


Ingredience:
Ingredience:
lesní houby mic120 g
oloupaná dýně Hokkaido150 g
máslo15 g
bílé víno polosuché50 ml
jarní cibulka30 g
celozrnná hladká mouka1-2 lžíce
olivový olej1 lžíce
smetana2 lžíce
sýr Niva25 g
sýr Ricotta40 g
čerstvý rozmarýn1/2 lžičky
tymián špetka
muškátový oříšek špetka
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Na farmářských trzích narazíte na řadu sezónních produktů – např. na moje milované dýně. Na co tam ale nenarazíte? Na čerstvé houby! Proto jsem si dneska přivstala a vyrazila do lesa. A právě cestou domů se mi v hlavě rodil tenhle recept.

Troubu předehřejeme na 200 °C.

Dýni nakrájíme na drobné kostky (1,5cm). V misce promícháme dýni se lžící oleje, špetkou muškátového oříšku, pepře a větší špetkou soli. Poté vložíme do vyhřáté trouby na 30 minut.

Houby nakrájíme na drobné kostičky. Kousek ze zelené části jarní cibulky (1 cm) dáme stranou a zbytek nakrájíme na menší kolečka, silná cca 0,5 cm. V kastrůlku rozehřejeme máslo, na němž orestujeme cibulku, zaprášíme celozrnnou moukou, promícháme. Přidáme nakrájené houby, podlijeme vínem a stejným množstvím vody. Lehce osolíme a za občasného míchání dusíme 25 minut na mírném ohni. Pokud se houby začnou připalovat, podlijeme trochou vody. V závěru chceme získat hustou konzistenci. Asi 5 min. před koncem dušení přimícháme bylinky.

Nivu nastrouháme a v misce smícháme s ricottou a zbylým kouskem jarní cibulky, kterou nakrájíme najemno.

Dýni vyndáme z trouby, vložíme do misky a rozmačkáme vidličkou. Promícháme se smetanou.

Do tvořítka vložíme dýňovou kaši, navrstvíme houbovou směs a zdobíme nočkem ze sýrové směsi.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Martina Lancingerová

    zavřít okno