Pažitka
Název:

Houby v kapse

vegetariánský recept


Houby v kapse


Ingredience:
Těstíčko:
rozšlehané vejce2 ks
polohrubá mouka6 lžic
mléko2,5 dcl
solamil (rozmíchaný ve studené vodě)2 lžíce
koření Adžika špetka
sůl špetka
strouhanka (na obalení)
Houbová směs:
čerstvé houby200 g
střední cibule nakrájená nadrobno1 ks
vejce1 ks
rozetřený česnek1 stroužek
petrželka hrstka
uzená paprika koření špetka
sůl špetka
drcený kmín špetka
pepř špetka
olej na smažení
Postup přípravy:

Kapsy jsou dobré i studené, pokud je uděláme menší, můžeme je nabídnout návštěvám jako jednohubky.

Ze surovin vytvoříme husté těstíčko, jakoby na lívance. Necháme chvilku stát, pak ještě promícháme. V případě potřeby zahustíme moukou.
Teflonovou pánev (průměr cca 12 cm) rozehřejeme, potřeme lehce olejem a usmažíme 4 placičky.

Na trošce oleje zpěníme cibulku, přidáme houby, česnek a kmín a krátce podusíme. Dochutíme pepřem, solí a nakonec vmícháme rozšlehané vejce a petržlovou nať. Vejce necháme lehce srazit a vychladit.

Studenou směsí plníme palačinky, přeložením vzniknu kapsy. Sepneme je párátky a ponoříme do těstíčka. Pak obalíme ve strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě oleje.

Podáváme s bramborovou kaší, brambory, pečivem nebo zeleninovým salátem. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno