

| Ingredience: | |
| hovězí zadní, nakrájené na tenké nudličky | 600 g |
| česnek, prolisovaný | 3 stroužky |
| kmín | trochu |
| čerstvě mleté chilli papričky | dle chuti |
| čerstvé oregano | 2 lžíce |
| cukr | 1/2 lžičky |
| hladká mouka | 2 lžíce |
| loupaná, krájená rajčata | 1 plechovka |
| černé fazole | 1 plechovka |
| olivový olej | 2 lžíce |
| sůl | špetka |
| čerstvě mletý pepř | špetka |
| čerstvá petrželka, nasekaná | dle chuti |
| cibule | na dozdobení |
| olivový olej | trochu |
Servírujte posypané nakrájenou cibulkou a nasekanou petrželkou, ideálně s kusem dobrého chleba....
Vezměte si hrnec se širokým dnem a vlijte do něj tak dvě lžíce olivového oleje. Ten nechte na středním plameni rozehřát. Přidejte na tenké nudličky nakrájené hovězí maso a pěkně ho osmahněte ze všech stran. Je důležité, aby byl olej opravdu hezky rozpálený, jinak vám maso okamžitě pustí šťávu a začne se dusit. A to tedy rozhodně nechcete!
Osmahnuté maso hezky posypte trochou kmínu, přidejte mleté chilli papričky (množství nechám na vás, já mám ocelovou hubu, tak jsem nešetřila), 1/2 lžičky cukru a mouku, vše dobře promíchejte a ještě tak 3 minuty restujte. Pokud jste se rozhodli použít sušené oregano, jeho čas přišel také právě teď, přidejte ho do hrnce společně s kmínem a ostatním kořením.
Na orestovaný základ vyklopte rajčata z plechovky se šťávou, osolte, opepřete a ztlumte sporák na mírný plamen. Nechte asi 30 minut probublávat (míchejte a hlídejte!!!). Pokud se vám směs začne přichytávat, bez pardonu přilijte trošku vody.
Těsně před uplynutím 30 minut, přidejte do hrnce i černé fazole. Originál recept praví, že mají být bez nálevu. Já tam prskla celou plechovku i s tím nálevem a světe div se, nic se nestalo. Máte-li čerstvé oregano, přidejte ho do hrnce teď, stejně jako prolisovaný česnek a nechte vše ještě asi 5-10 minut provařit.
Podrobné info: