Pažitka
Název:

Hovězí alá Mexico


Hovězí alá Mexico


Ingredience:
Ingredience:
hovězí zadní, nakrájené na tenké nudličky600 g
česnek, prolisovaný3 stroužky
kmín trochu
čerstvě mleté chilli papričky dle chuti
čerstvé oregano2 lžíce
cukr1/2 lžičky
hladká mouka2 lžíce
loupaná, krájená rajčata1 plechovka
černé fazole1 plechovka
olivový olej2 lžíce
sůl špetka
čerstvě mletý pepř špetka
čerstvá petrželka, nasekaná dle chuti
cibule na dozdobení
olivový olej trochu
Postup přípravy:

Servírujte posypané nakrájenou cibulkou a nasekanou petrželkou, ideálně s kusem dobrého chleba....

Vezměte si hrnec se širokým dnem a vlijte do něj tak dvě lžíce olivového oleje. Ten nechte na středním plameni rozehřát. Přidejte na tenké nudličky nakrájené hovězí maso a pěkně ho osmahněte ze všech stran. Je důležité, aby byl olej opravdu hezky rozpálený, jinak vám maso okamžitě pustí šťávu a začne se dusit. A to tedy rozhodně nechcete!

Osmahnuté maso hezky posypte trochou kmínu, přidejte mleté chilli papričky (množství nechám na vás, já mám ocelovou hubu, tak jsem nešetřila), 1/2 lžičky cukru a mouku, vše dobře promíchejte a ještě tak 3 minuty restujte. Pokud jste se rozhodli použít sušené oregano, jeho čas přišel také právě teď, přidejte ho do hrnce společně s kmínem a ostatním kořením.

Na orestovaný základ vyklopte rajčata z plechovky se šťávou, osolte, opepřete a ztlumte sporák na mírný plamen. Nechte asi 30 minut probublávat (míchejte a hlídejte!!!). Pokud se vám směs začne přichytávat, bez pardonu přilijte trošku vody.

Těsně před uplynutím 30 minut, přidejte do hrnce i černé fazole. Originál recept praví, že mají být bez nálevu. Já tam prskla celou plechovku i s tím nálevem a světe div se, nic se nestalo. Máte-li čerstvé oregano, přidejte ho do hrnce teď, stejně jako prolisovaný česnek a nechte vše ještě asi 5-10 minut provařit.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Barbora Venháčová

    zavřít okno