Pažitka
Název:

Hovězí carpaccio s rukolou, parmazánem a plody kapary


Hovězí carpaccio s rukolou, parmazánem a plody kapary


Ingredience:
Ingredience:
hovězí svíčková80 g
rukola hrst
parmazán20 g
plody kapary dle potřeby
čerstvě mletý pepř špetka
vločková sůl dle chuti
olivový olej1 lžíce
med1 lžička
šťáva z limetky1 lžička
balzamikový krém1 lžička
dijonská hořčice1/2 lžičky
himalájská sůl špetka
Postup přípravy:

Vynikající předkrm, který zcela jistě nadchne vaši druhou polovičku nebo návštěvu. Důležité je mít hlavně kvalitní maso. Maso doporučuji zakoupit v Naše Maso nebo u pana Kšány na Břevnově.

Svíčkovou dáme na chvíli do mrazáku, aby se nám dobře krájela. Mezitím si připravíme zálivku. Smícháme olej, med, limetkovou šťávu, balzamikový krém, dijonskou hořčici a špetku himalájské soli. Vše důkladně promícháme.

Svíčkovou nakrájíme na velmi tenké plátky a rozložíme na talíř. Maso dobře osolíme vločkovou solí a opepříme. Poté ho polijeme zhruba polovinou zálivky. Do druhé poloviny zálivky vhodíme rukolu a promícháme. Rukolu nandáme na střed talíře, posypeme nastrouhaným parmazánem a ozdobíme plody kapary.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno