Ingredience: | |
hovězí svíčková | 80 g |
rukola | hrst |
parmazán | 20 g |
plody kapary | dle potřeby |
čerstvě mletý pepř | špetka |
vločková sůl | dle chuti |
olivový olej | 1 lžíce |
med | 1 lžička |
šťáva z limetky | 1 lžička |
balzamikový krém | 1 lžička |
dijonská hořčice | 1/2 lžičky |
himalájská sůl | špetka |
Vynikající předkrm, který zcela jistě nadchne vaši druhou polovičku nebo návštěvu. Důležité je mít hlavně kvalitní maso. Maso doporučuji zakoupit v Naše Maso nebo u pana Kšány na Břevnově.
Svíčkovou dáme na chvíli do mrazáku, aby se nám dobře krájela. Mezitím si připravíme zálivku. Smícháme olej, med, limetkovou šťávu, balzamikový krém, dijonskou hořčici a špetku himalájské soli. Vše důkladně promícháme.
Svíčkovou nakrájíme na velmi tenké plátky a rozložíme na talíř. Maso dobře osolíme vločkovou solí a opepříme. Poté ho polijeme zhruba polovinou zálivky. Do druhé poloviny zálivky vhodíme rukolu a promícháme. Rukolu nandáme na střed talíře, posypeme nastrouhaným parmazánem a ozdobíme plody kapary.
Podrobné info: