

| Ingredience: | |
| zadní hovězí maso vcelku | 1 kg |
| slanina vcelku | 100 g |
| malý rajčatový protlak | 1 ks |
| lečo (popřípadě 4 rajčata a 1 paprika) | 1 sklenka |
| červená paprika | 1 ks |
| kyselá okurka | 2 ks |
| velká cibule | 1 ks |
| hovězí vývar | cca 200 ml |
| olej | trochu |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
Pomalý hrnec jistě už znáte, kdo ho nemá doma neokusí maso plné šťávy, křehkost a neuvěřitelnou chuť omáček. Hovězí dopadlo na jedničku a proto tento recept vřele doporučuji.
Nejprve nakrájíme slaninu na hranolky a vložíme ji na půl hodiny do mrazáku ( lépe se nám pak bude maso špikovat ). Do masa tenkým dlouhým nožem prořízneme ve směru vláken otvory, do kterých vsuneme slaninu. Maso ze všech stran osolíme a opepříme. V kameninové nádobě pomalého hrnce na sporáku rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran opečeme dohněda. Vyjmeme a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, popř. zbytek slaniny. Orestujeme, vrátíme zpět maso a přilijeme lečo, rozmíchané s protlakem. Zalijeme cca 200ml vývaru, sundáme ze sporáku a zapneme pomalý hrnec na stupeň II na 4,5 hodiny. Maso můžeme občas obrátit. Když je maso měkké, vyjmeme ho a udržujeme v teple. Šťávu můžeme přepasírovat ( já už jsem dále použila klasický hrnec ). Do šťávy nakrájíme na slabé nudličky okurky a papriku . V případě nutnosti přilijeme trochu vývaru a provaříme. Zahustit můžeme dle zvyklostí. Dochutíme, popř. pokud máme rajčata kyselejší, můžeme malinko přisladit. Maso před podáváním nakrájíme na plátky.
Podrobné info: