Název:Hovězí guláš
Ingredience:
| Ingredience: |
| kližka | 1 kg |
| cibule | 1 kg |
| sádlo | 5 lžič |
| rajský protlak (cca 3 lžíce) | 1 malá plechovka |
| hovězí vývar | dle potřeby |
| mletá sladká paprika | 2 lžíce |
| chilli | špetka |
| drcený kmín | 1 lžička |
| majoránka | 1 lžička |
| bobkový list | 5 ks |
Postup přípravy:Guláš podáváme nejlépe druhý den, v tomto případě s domácím chlebem.
Postup:
Cibuli nakrájíme nahrubo a restujeme v hrnci na sádle dohněda. Dáváme pozor, aby se nepřipálila - zkaramelizovaný výpek z cibule seškrabujeme ode dna plochou vařečkou - je třeba na správný gulášový základ. Cibule se restuje poměrně dlouho. Když je hotová, přisypeme maso nakrájené na kostky a restujeme dohněda a dokud se neodpaří všechna voda, kterou maso pustilo. Osolíme, opepříme, poprášíme paprikou, přidáme protlak a restujeme (opět pozor, aby se protlak nepřipálil). Přidáme bobkový list a chilli, maso zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Ke konci přidáme i majoránku, krátce provaříme, případně zahustíme jíškou (nemělo by to být třeba) a dosolíme.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min
Autor:
zavřít okno