

| Ingredience: | |
| hovězí maso | 600 g |
| velká cibule | 3 ks |
| uzená mletá paprika | 1 lžíce |
| sladká mletá paprika | 1 lžíce |
| růžová sůl | 1/2 lžíce |
| sušený česnek | 1/2 lžíce |
| pepř | špetka |
| bobkový list | 3 ks |
| olej | 3 lžíce |
| voda | cca 1,5 l |
Můj táta mi jednou řekl, že tajemství dobrého guláše je ve stejném poměru masa a cibule. Této rady jsem se vždycky držela a všem chutnalo.
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na oleji necháme zesklovatět. Maso očistíme, nakrájíme na kostky a okořeníme solí, pepřem a sladkou paprikou (pořádně promneme, aby koření maso obalilo). Přidáme do hrnce a necháme zatáhnout. Zalijeme horkou vodou, aby bylo maso ponořené, a přisypeme zbytek koření. Dusíme pozvolna 2,5 hodiny (během této doby kontrolujeme množství tekutiny a případně doléváme).
Jakmile je maso měkké, vyjmeme bobkové listy, zvýšíme teplotu a zredukujeme omáčku do požadované hustoty (trvá to asi 20-30min). Podáváme s tím, co máme rádi.