

| Ingredience: | |
| hovězí kližka | 1000 g |
| cibule | 1000 g |
| sádlo | 180 g |
| zelená paprika | 1 ks |
| červená kapiová paprika | 1 ks |
| červená sypká paprika | 2 - 3 lžičky |
| sůl | dle chuti |
| drcený kmín | špetka |
| majoránka | špetka |
| česnek | 4 stroužky |
| malý rajský protlak | 1 ks |
| Kayenský pepř | špetička |
| vývar | na podlévání |
My jsme ke guláši měli jako přílohu karlovarský knedlík, ale je jen na vás, jakou přílohu si zvolíte vy....
Hovězí kližku upravíme a nakrájíme na kostky. Do hlubší nádoby dáme rozehřát sádlo, přidáme na drobné kostičky pokrájené cibule a restujeme do růžovo - hnědé barvy. Přisypeme oloupané česnekové plátky a necháme pěkně rozvonět. Vložíme orestovat pokrájené hovězí maso, aby se pěkně zatáhlo. Přidáme červenou sypkou papriku, rajský protlak, drcený kmín, čerstvý mletý pepř a dusíme doměkka co nejdéle. Podléváme připraveným vývarem. Když je maso poloměkké, přidáme na proužky pokrájené oba druhy paprik, špetku Kayenského pepře, podlijeme opět vývarem a dál dusíme až do vysmahnutí guláše. Přidáme podle potřeby sůl, majoránku a ještě chvíli promícháváme. Nezahušťujeme!!!
Všechna šťáva je přírodní, bez mouky a jinéých záklechtek.