Pažitka
Název:

Hovězí guláš na zelených a červených paprikách


Hovězí guláš na zelených a červených paprikách


Ingredience:
Ingredience:
hovězí kližka1000 g
cibule1000 g
sádlo180 g
zelená paprika1 ks
červená kapiová paprika1 ks
červená sypká paprika2 - 3 lžičky
sůl dle chuti
drcený kmín špetka
majoránka špetka
česnek4 stroužky
malý rajský protlak1 ks
Kayenský pepř špetička
vývar na podlévání
Postup přípravy:

My jsme ke guláši měli jako přílohu karlovarský knedlík, ale je jen na vás, jakou přílohu si zvolíte vy....

Hovězí kližku upravíme a nakrájíme na kostky. Do hlubší nádoby dáme rozehřát sádlo, přidáme na drobné kostičky pokrájené cibule a restujeme do růžovo - hnědé barvy. Přisypeme oloupané česnekové plátky a necháme pěkně rozvonět. Vložíme orestovat pokrájené hovězí maso, aby se pěkně zatáhlo. Přidáme červenou sypkou papriku, rajský protlak, drcený kmín, čerstvý mletý pepř a dusíme doměkka co nejdéle. Podléváme připraveným vývarem. Když je maso poloměkké, přidáme na proužky pokrájené oba druhy paprik, špetku Kayenského pepře, podlijeme opět vývarem a dál dusíme až do vysmahnutí guláše. Přidáme podle potřeby sůl, majoránku a ještě chvíli promícháváme. Nezahušťujeme!!!
Všechna šťáva je přírodní, bez mouky a jinéých záklechtek.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno