Ingredience na guláš: | |
hovězí maso (kližka) | 1,5 kg |
cibule | 1 kg |
sladká paprika | 1 lžíce |
pálivá paprika | 1 lžička |
rajčatový protlak | 1 ks |
stroužek česneku | 6 ks |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
majoránka | špetka |
Petrželové knedlíky: | |
anglické krkovičky | 20 dkg |
malá cibule | 1 ks |
nakrájené housky | 6 ks |
vejce | 4 ks |
polohrubá mouka | 150 g |
mléko | 1 hrnek |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
nasekaná petrželka | hrstka |
Recept ze soutěže podzim s Whirlpoolem od paní Komárkové: Vaření a pečení s radostí!
Guláš: cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji do hněda, pak přidáme nakrájené maso a osmahneme, přidáme papriku sladkou i pálivou, pepř, kmín a majoránku, promícháme, zalijeme vroucí vodou, přidáme rajčatový protlak a dusíme do měkka. Poté osolíme, přidáme pasírovaný česnek a zahustíme.
Petrželové knedlíky: všechny suroviny smícháme a vytvoříme 4 malé válečky, které zabalíme do potravinářské fólie a pevně zatočíme, dáme je vařit do vroucí vody na 20 minut.
Podrobné info: