

| Ingredience na guláš: | |
| hovězí maso (kližka) | 1,5 kg |
| cibule | 1 kg |
| sladká paprika | 1 lžíce |
| pálivá paprika | 1 lžička |
| rajčatový protlak | 1 ks |
| stroužek česneku | 6 ks |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| majoránka | špetka |
| Petrželové knedlíky: | |
| anglické krkovičky | 20 dkg |
| malá cibule | 1 ks |
| nakrájené housky | 6 ks |
| vejce | 4 ks |
| polohrubá mouka | 150 g |
| mléko | 1 hrnek |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| nasekaná petrželka | hrstka |
Recept ze soutěže podzim s Whirlpoolem od paní Komárkové: Vaření a pečení s radostí!
Guláš: cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji do hněda, pak přidáme nakrájené maso a osmahneme, přidáme papriku sladkou i pálivou, pepř, kmín a majoránku, promícháme, zalijeme vroucí vodou, přidáme rajčatový protlak a dusíme do měkka. Poté osolíme, přidáme pasírovaný česnek a zahustíme.
Petrželové knedlíky: všechny suroviny smícháme a vytvoříme 4 malé válečky, které zabalíme do potravinářské fólie a pevně zatočíme, dáme je vařit do vroucí vody na 20 minut.
Podrobné info: