Pažitka
Název:

Hovězí guláš s petrželovými knedlíky


Hovězí guláš s petrželovými knedlíky


Ingredience:
Ingredience na guláš:
hovězí maso (kližka)1,5 kg
cibule1 kg
sladká paprika1 lžíce
pálivá paprika1 lžička
rajčatový protlak1 ks
stroužek česneku6 ks
sůl špetka
pepř špetka
majoránka špetka
Petrželové knedlíky:
anglické krkovičky20 dkg
malá cibule1 ks
nakrájené housky6 ks
vejce4 ks
polohrubá mouka150 g
mléko1 hrnek
sůl špetka
pepř špetka
nasekaná petrželka hrstka
Postup přípravy:

Recept ze soutěže podzim s Whirlpoolem od paní Komárkové: Vaření a pečení s radostí!

Guláš: cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji do hněda, pak přidáme nakrájené maso a osmahneme, přidáme papriku sladkou i pálivou, pepř, kmín a majoránku, promícháme, zalijeme vroucí vodou, přidáme rajčatový protlak a dusíme do měkka. Poté osolíme, přidáme pasírovaný česnek a zahustíme.

Petrželové knedlíky: všechny suroviny smícháme a vytvoříme 4 malé válečky, které zabalíme do potravinářské fólie a pevně zatočíme, dáme je vařit do vroucí vody na 20 minut.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Vaření a pečení s radostí

    zavřít okno