Pažitka
Název:

Hovězí guláš z kližky s dýní


Hovězí guláš z kližky s dýní


Ingredience:
Ingredience:
hovězí kližka800 g
cibule800 g
sádlo dle potřeby
červené víno200 ml
majoránka dle chuti
česnek3 stroužky
rajská šťáva2 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
menší dýně1/4 ks
chléb na zahuštění
vývar dle potřeby
Postup přípravy:

Netradiční, ale velice chutný guláš, který je ideální v tomto podzimním období.

Kuchyňsky upravené maso nakrájíme na větší kousky. Cibuli očistíme a pokrájíme na kostičky.

Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme kousky masa a společně restujeme za stálého míchání do ztmavnutí masa i cibule. Pak přidáme rajskou šťávu, na kousky pokrájenou a oloupanou dýni (bez pecek) a zamícháme. Základ guláše podlijeme vývarem a asi polovinou vína. Osolíme a pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Je-li třeba doplnit tekutinu, přiléváme víno. K měkkému masu nakonec přidáme rozdrobený nebo nastrouhaný chléb a špetku čerstvé majoránky. Guláš povaříme do zhoustnutí. Dýně se v omáčce rozvaří, ale je tam stále poznat. Nakonec do guláše přidáme rozmačkaný česnek a podle chuti případně dosolíme a dopepříme.

Guláš podáváme například s kurkumovým knedlíkmem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno