

| Ingredience: | |
| hovězí kližka | 1 kg |
| středně velké cibule | 3 ks |
| rozpuštěné škvařené sádlo | 4 lžíce |
| sůl | 2 lžičky |
| granulovaný česnek | 2 lžíce |
| pasírovaná rajčata | 5 lžic |
| chlebová strouhanka | 3 lžíce |
| drcený kmín | 1/2 lžičky |
| bobkový list | 2 ks |
| nové koření | 6 kuliček |
| pepř | 8 kuliček |
| voda | 1 a 1/2 hrnku |
| sušená majoránka | 1 lžíce |
| prolisovaný česnek | 2 stroužky |
Manžel je gulášový, ostatně, který chlap by nebyl. Připravila jsem bezpracný, bez míchání, uvařený v pomalém hrnci.
Omyté, osušené a na stejně velké kostky nakrájené maso vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce.
Přidáme jemně nakrájenou cibuli, zbývající suroviny (kromě majoránky a prolisovaného česneku) a vše promícháme.
Keramickou nádobu postavíme do pomalého hrnce, přiklopíme poklicí, zapneme na II. stupeň a vaříme 4 hodiny. 15 minut před koncem přidáme mezi dlaněmi rozemnutou majoránku a prolisovaný česnek.
Jednotlivé porce můžeme na talíři ozdobit proužky čerstvé cibule a papriky.
Jako příloha se hodí čerstvý chleba, nebo kynutý, či houskový knedlík.
Podrobné info: