Pažitka
Název:

Hovězí guláš z pomalého hrnce


Hovězí guláš z pomalého hrnce


Ingredience:
Ingredience:
hovězí kližka1 kg
středně velké cibule3 ks
rozpuštěné škvařené sádlo4 lžíce
sůl2 lžičky
granulovaný česnek2 lžíce
pasírovaná rajčata5 lžic
chlebová strouhanka3 lžíce
drcený kmín1/2 lžičky
bobkový list2 ks
nové koření6 kuliček
pepř8 kuliček
voda1 a 1/2 hrnku
sušená majoránka1 lžíce
prolisovaný česnek2 stroužky
Postup přípravy:

Manžel je gulášový, ostatně, který chlap by nebyl. Připravila jsem bezpracný, bez míchání, uvařený v pomalém hrnci.

Omyté, osušené a na stejně velké kostky nakrájené maso vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce.

Přidáme jemně nakrájenou cibuli, zbývající suroviny (kromě majoránky a prolisovaného česneku) a vše promícháme.

Keramickou nádobu postavíme do pomalého hrnce, přiklopíme poklicí, zapneme na II. stupeň a vaříme 4 hodiny. 15 minut před koncem přidáme mezi dlaněmi rozemnutou majoránku a prolisovaný česnek.

Jednotlivé porce můžeme na talíři ozdobit proužky čerstvé cibule a papriky.

Jako příloha se hodí čerstvý chleba, nebo kynutý, či houskový knedlík.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno