Pažitka
Název:

Hovězí karbanátky s dýňovo-petrželovou kaší


Hovězí karbanátky s dýňovo-petrželovou kaší


Ingredience:
Ingredience:
čerstvé hovězí maso250 g
mražený listový salát400 g
menší cibule1 ks
vejce1 ks
smetana na vaření8 pol. lžíce
drcené ovesné vločky1 hrnek
storužek česneku2 ks
majoránka1 špetka
medvědí česnek1 špetka
himalájská sůl1 špetka
Na kaši:
střední máslová dýně1 ks
větší petržel1 ks
Ghí nebo máslo1 lžíce
Postup přípravy:

O vaření zdravějších jídel jsem se začala zajímat teprve s nástupem příkrmů u mojí dcerky, ale s o to větší vervou a nadšením. Teď je malé 13 měsíců a konečně mám volnější ruku, co se týče vymýšlení receptů. Spojila jsem tedy moje oblíbené karbanátky a listový špenát, který má zase ráda ta moje malá potvůrka.

Postup:
Maso si umeleme najemno, špenát v kastrůlku krátce podusíme (asi 5-8 min). Ze špenátu důkladně vymačkáme vodu a přidáme k masu spolu s vejcem a najemno pokrájenou cibulkou. Přilijeme smetanu a podle chuti okořeníme. Dětem samozřejmě jen přiměřeně a mladším jednoho roku nemusíme krom bylinek vůbec. Ovesné vločky můžeme trochu pomlít v mixéru, aby více připomínaly mouku a následně jimi postupně zahušťujeme směs tak, aby se daly tvořit karbanátky. Vytváříme karbanátky, které ještě obalíme v nepomletých vločkách. Pečeme v troubě na pečícím papíře, lehce zakápnuté olivovým olejem na 180° přibližně 30 minut.


Kaše:
Dýni i petržel na kostky společně uvaříme do měkka, poté štouchadlem na brambory důkladně rozmačkáme. Solit není potřeba, ale podle chuti je to samozřejmě možné. Pak už postupujeme jako u klasické bramborové kaše, s máslem nebo Ghí a trochou plnotučného teplého mléka (pro děti převařeného) vyšleháme do hladké kaše.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jennie Sedláková

    zavřít okno