Pažitka
Název:

Hovězí kostky na bylinkách


Hovězí kostky na bylinkách


Ingredience:
Ingredience:
hovězí kližka800 g
vepřové sádlo2 lžíce
velká cibule2 ks
hovězí vývar / voda400 ml
granulovaný česnek1/2 lžičky
kmín celý1/2 lžičky
čerstvý nasekaný libeček3 lžíce
čerstvě nasekaná petržel1 lžiča
sůl1 špetka
sůl1 špetka
studená voda100 ml
škrob2 lžičky
Postup přípravy:

Chcete mít pohodu v bříšku a v masně mají k mání za slušnou cenu hovězí kližku? Máte-li k mání čerstvé bylinky, vyzkoušejte.

Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli nadrobno.

V papiňáku na rozehřátém tuku do sklovita orestujeme cibuli, přidáme na větší kostky nakrájené maso a necháme 3 minuty za promíchávání zatáhnout.

Poté přidáme sůl, pepř, kmín a česnek, zalijeme vývarem, promícháme a uzavřeme poklicí. Pod tlakem na slabém plameni vaříme 40 minut.

Po ochlazení hrnec otevřeme, přilijeme ve vodě rozmíchaný škrob, přidáme nasekané bylinky a necháme 2 minuty přejít varem.

Na přílohu je vhodný knedlík, rýže i těstoviny.

Stonky libečku nevyhazujeme. Můžeme je přidat k masu před dušením. A nebo je dát do mikrotenového sáčku a uložit do mrazáku k pozdějšímu upotřebení.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno