Pažitka
Název:

Hovězí kostky ve sladkokyselé smetanové omáčce


Hovězí kostky ve sladkokyselé smetanové omáčce


Ingredience:
Ingredience:
hovězí kližka800 g
slanina150 g
měkký salám200 g
cibule2 ks
sladkokyselé okurky3 ks
masitá červená paprika1 ks
olej1 lžíce
sladká mletá paprika2 lžičky
lák z okurek3 dl
hovězí vývar2 dl
plnotučná hořčice1 lžíce
vejce uvařená natvrdo3 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Na zahuštění:
sladká smetana2 dl
hladká mouka1 lžíce
Postup přípravy:

Určitě všichni znáte falešné španěláčky, nebo-li rozlítané ptáčky.Udělala jsem je z hovězí kližky,se smetanou a druhý den po uležení byly moc príma.

Slaninu a cibuli nakrájíme na drobnější kostičky a v papiňáku na rozehřátém oleji restujeme do zlatavé barvy.

Do základu přidáme maso nakrájené na větší kostky a necháme ze všech stran zatáhnout. Zasypeme mletou paprikou, rychle promícháme a zalijeme okurkovým lákem a vývarem. Přidáme hořčici, drobně nakrájené okurky a papriku. Mírně osolíme, opepříme, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu, kdy plamen ubereme na minimum, vaříme 40 minut.

Poté hrnec ochladíme a otevřeme. Do hrnce dáme na tenké nudličky nakrájený salám a přidáme záklechtku. Promícháme a slabým varem, již bez pokličky a za občasného promíchání vaříme 10 minut. 3 minuty před koncem vaření přidáme nakrájená vejce.

Na přílohu se hodí rýže, knedlík nebo těstoviny.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno