

| Ingredience: | |
| mleté hovězí maso | 500 g |
| menší upečená řepa | 2 ks |
| menší cuketa | 1 ks |
| vejce | 1 ks |
| sušené oregano | dle chuti |
| čerstvá bazalka | dle chuti |
| Bio rajčata | 1 plechovka |
| cizrna | 1 plechovka |
| jablko | 1 ks |
| větší rajčata | 4 ks |
| česnek | 1 stroužek |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| olivový olej | dle potřeby |
| těstoviny | dle libosti |
Já tu řepu prostě musím nějak zamaskovat. Jinak ji nejíme. Já sama ji moc nemusím, proto mě baví ji kombinovat jak barevně, tak chuťově, a hlavně abych ji moc necítila. Meatballs to jistí.
Jako první osmahneme nastrouhanou cuketu. Cuketu nastrouháme, osolíme a necháme vyplakat. Vymačkáme a osmahneme na cibulce. Dáme stranou a necháme zchladnout. Pak si v mixéru spojíme mleté maso, nastrouhané řep, stroužek česnek, nasekané bylinky, sůl, pepř a vychladlou cuketu. Důkladně promícháme a mokrýma rukama tvarujeme menší kuličky, které dáme na plech s pečícím papírem. Zakápneme olivovým olejem a pečeme na 190 stupňů cca 15 minut dle velikosti kuliček. Mezitím si dáme vařit těstoviny a v kastrůlku osmahneme cibulku, přidáme rajčata, nastrouhané jablíčko, pak plechovku rajčat, cizrny, podlijeme troškou vody a povaříme. Na závěr přidáme nasekanou bazalku a já ještě přidávám vypečenou šťávu z plechu.
Podrobné info: