Pažitka
Název:

Hovězí líčka na červeném pivu


Hovězí líčka na červeném pivu


Ingredience:
Ingredience:
hovězí líčkacca 1,5 kg
cibule3 ks
česnek4 stroužky
tmavé pvo0,5 l
chilli paprička1 ks
kořenová zelenina nakrájená na kostičky1 hrneček
slaninacca 50 g
sádlo2 lžíce
žampiony, nemusí být2 ks
chleba na zahuštění
nové koření pár kuliček
celý p epř pár kuliček
bobkový list2 ks
dijonská hořčice2 lžíce
Postup přípravy:

Hovězí líčka...no popravdě při vyslovení, jsem si představovala šlachovité maso, které se nedá rozžvýkat, a dřív se tím krmili psi. Ovšem doba je jiná a i kuchaři líčka využívají na skvělé pokrmy. Tak jsem samozřejmě nechtěla být pozadu a manžela tak ochudit o skvělý zážitek z líček. Nebyl překvapen jen on, ale i já mile zaskočena, jak jemné maso to je.

Maso si ořežeme a nakrájíme na kusy. Ve větším kastrolu si rozpustíme sádlo. Kusy masa na něm orestujeme. Po asi 10 ti minutách maso vyjmeme a odložíme stranou. Do výpeku přidáme ještě trochu sádla a orestujeme na něm cibuli do zlatavé barvy. Pak přidáme slaninu na kostičky a česnek na hrubo pokrájený. Po chvilce přidáme zeleninu a restujeme dalších asi 6 minut. Pak vložíme maso zpět i se šťávou z masa, hořčici a podlijeme pivem. Přidáme koření a dusíme pod pokličkou do měkka. Podle potřeby podléváme vývarem. Záleží na každém, zda chce více nebo méně omáčky. Pokud podlijeme více, je třeba zahustit chlebem. Jinak se zahušťovat nemusí. Ke konci vaření přidáme pár větviček majoránky a pokrájenou chilli papričku. Podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem. Já si trochu pohrála a udělala plněné bramborové krokety.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Tereza Buranská

    zavřít okno