Pažitka
Název:

Hovězí líčka na červeném víně ala stroganov


Hovězí líčka na červeném víně ala stroganov


Ingredience:
Ingredience:
hovězí líčka600 g
větší cibule3 - 4 ks
rajčatový protlak1 plechovka
žampionů180 g
červené víno150 ml
sušená rajčata3 ks
kyselý okurek3 ks
olivový olej2 pol. lžíce
mletý bobkový list hrsttička
jalovec špetka
nové koření špetka / kuličky
sůl špetka
pepř špetka
vývar z kostí0,5 l
Postup přípravy:

Jste milovníky líček, tak se nacházíte v tom správném receptu. Kdo nepoužívá divoké koření, může zjistit, že kombinace hovězího masa, jalovce a červeného vína je dokonalá. 

Maso kuchyňsky upravíme, pokrájíme na nudličky, opepříme a naložíme přes noc do červeného vína.
Na oleji další den orestujeme v tlakovém hrnci na pokrájené cibuli - naložená hovězí líčka i s vinnou marinádou, necháme zatáhnout, přidáme velký rajský protlak a mícháme a opékáme ještě dál ze všech stran. Když budou mít líčka pěkně puštěnou šťávičku, zalijeme vývarem (vodou), přidáme divoké koření, sůl, přiklopíme poklicí tlakového hrnce a na cca 25 minut necháme dusit v tlakáči nebo v jiné nádobě /v troubě/. Po této době, odpustíme páru z tlakového hrnce, přidáme pokrájené žamiponky a přidáme ( + okurky nebo sušená rajčata ) a ještě chvíli podusíme. Podle potřeby dosolíme, dopepříme a nakonec vmícháme zakysanou smetanu. Pokud je potřeba omáčku ještě malinko zahustit, vmícháme špetku solamylu a krátce povaříme. Většinou je omáčka dost hustá, je to pěkná kolagenová šťáva. Podáváme s bylinkovou rýží.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno