Pažitka
Název:

Hovězí maso na červeném víně


Hovězí maso na červeném víně


Ingredience:
Ingredience.
hovězí zadní800 g
sádlo2 lžíce
kořenová zelenina400 g
cibule1 ks
česnek2 stroužky
koření (bobkový list, jalovec, nové koření)3 ks
červené víno2 dcl
hovězího vývar2 dcl
rajčatový protlak2 lžíce
sůl špetka
pepř špetka
sádla2 lžíce
Postup přípravy:

Hovězí maso je na jakýkoliv způsob moje oblíbené. Hovězí masa, jsou spolu s vepřovým nejpoužívanější v českých kuchyních. Spousta receptů na hovězí najdete právě zde na pažitce, kde se můžete inspirovat nejen omáčkami, tak i netradičními recepty z hovězího.

Hovězí zadní omyjeme, osušíme, prošpikujeme, osolíme, opepříme.
Připravíme si zeleninu - mrkev, celer, petržel-nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme najemno.
Do kastrolu dáme sádlo a zprudka maso opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Pak ho vyndáme a do kastrolu nasypeme kořenovou zeleninu, přidáme prolisovaný česnek, restujeme, pak přidáme cibuli, občas zamícháme, do zeleniny přidáme bobkový list, nové koření, jalovec, celý pepř, podlijeme vínem a vývarem. Vložíme maso a dáme péct. Pokud je potřeba přilijeme vývar. Až maso změkne, vyndáme ho a přidáme trochu rajčatového protlaku, chvíli podusíme a pak směs zeleniny rozmixujeme a propasírujeme. Jako příloha budou moje oblíbené zeleninové zeleninové knedlíky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Romana Važanská

    zavřít okno