Pažitka
Název:

Hovězí maso na křemenáčích


Hovězí maso na křemenáčích


Ingredience:
Ingredience:
hovězí kližka nakrájená na kostičky300 g
pokrájené křemenáče nebo jiné houby200 g
sádlo3 lžíce
velká cibule1 ks
česnek4 velké stroužky
nové koření6 kuliček
jalovec2 kuličky
pepř6 kuliček
gulášová sypká paprika2 lžíce
libeček špetka
tymián špetka
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Určitě každý z vás zná ten pocit, kdy si k obědu dáte "jen něco malého", v mém případě to dnes byla polévka z uzeného masa s chlebem. Celý den jsem si říkala, s tím vystačím, večer si dám jen ovoce a budu spokojená. Jenže...hladu neporučíš a domů jsem se vracela čím dál rychleji a rychleji, s vidinou restující se cibulky a hovězího masa na rozpáleném oleji a následného "dlabance". No a pak ta slast u večeře, oh, není nad to se dobře najíst. Hovězí maso na křemenáčích s domácím kváskovým chlebem si brzy zopakujeme, už teď se na to těším.

Na pánvi rozpálíme sádlo, na něm dozlatova restujeme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisované stroužky česneku, veškeré koření a sůl, přidáme kostky hovězí kližky, promícháme a necháme maso zatáhnout a zprudka jej restujeme spolu s cibulkou a česnekem přibližně 3 minuty, přidáme pokrájené křemenáče, vše promícháme, chviličku restujeme vše i s houbami a po chvíli přilijeme vodu nebo vývar, přibližně tolik vody, aby bylo maso akorát ponořené. Vše takto spolu vaříme do změknutí masa, a hlavně do momentu zredukování omáčky, neboť ji už nebudeme zahušťovat moukou. Omáčky sice nebudeme mít příliš, toto množství je pro dvě dospělé osoby, ale omáčka je lehká, výtečná.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Šárka Ledová

    zavřít okno