

| Ingredience: | |
| hovězí maso | 1 kg |
| středně velké kedlubny | 3 ks |
| větší cibule | 1 ks |
| česnek | 7 stroužků |
| brambora | 1 ks |
| dijonská hořčice | 1 lžíce |
| máslo | 2 velké lžíce |
| olej | dle potřeby |
| čerstvý tymián + dva stonky na dochucení | snítka |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| kmín | dle chuti |
Kedlubnová sezóna je v plném proudu a proto jsem se rozhodla, uvařit nám lahodnou omáčku s chutí kedlubny a tymiánu.
Oloupejte cibuli, česnek, brambor a kedlubny. Cibuli překrojte na půl a nakrájejte na půl kolečka. 5 stroužků česneku rozmáčkněte čepelí nože. Brambor nakrájejte na malinkaté kostičky a kedlubnu nakrájejte třeba na kostky. V hrnci rozehřejte asi lžíci oleje a orestujte na něm cibuli a rozmáčknutý česnek.
Maso nakrájejte na plátky, ty osolte a opepřete. Když je cibulka a česnek dozlatova, odhrňte je na stranu hrnce a maso opečte z obou stran.
Přidejte kedlubnu, hořčici, brambor, kmín, snítku tymiánu a zalijte vodou, aby bylo vše ponořené, ne víc.
Duste na mírném plamenu zhruba dvě hodiny.
Měkké maso vyndejte bokem na talíř, stonky tymiánu vyndejte a vyhoďte. Zbytek obsahu v hrnci rozmixujte dohladka. Omáčku ještě zahřejte a vypněte. Pokud je omáčky dost a není příliš hustá, zredukujte ji.
Prolisujte dva stroužky česneku, oberte lístky ze dvou stonků a nechte rozpustit dvě lžíce másla. Dle chuti dosolte a opepřete.
Servírujte s bramborovým knedlíkem, ale i rýží nebo kuskusem.