Pažitka
Název:

Hovězí na máslové dýni, batátech a bylinkách


Hovězí na máslové dýni, batátech a bylinkách


Ingredience:
Ingredience:
hovězí maso (loupaná plec)cca 650 g
máslová dýně450 g
batáty250 g
česnek2 stroužky
malá cibule1 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
rozmarýn2 snítky
tymián3 snítky
oregano2 snítky
vývar700 ml
Ghí nebo jiný tuk dle potřeby
Postup přípravy:

Dlouho jsem měla chuť na nějaké jídlo s dýní. Vím, že není úplně jejich sezóna, ale prostě mě na ni přepadla nesmírná chuť. V obchodě měli zrovna krásné, máslové dýně a tak nešlo odolat. Měla jsem i skvělé hovězí maso a tak jsem tyto dvě hlavní ingredience spojila a obohatila o nejoblíbenější bylinky, a to rozmarýn, tymián a oregáno. Vzniklo z toho velice chutné jídlo.

Nejprve si očistíme maso a nakrájíme na větší kostky a mírně osolíme. V tlakovém hrnci si na Ghí maso zatáhneme. Poté jej vyndáme stranou a zesklovatíme si cibulku, poté přidáme stroužky česneku a po chvíli nakrájenou dýni a batáty. Chvíli orestujeme a přidáme všechny bylinky a maso. Vše zalijeme vývarem a pozvolna vaříme cca 1 hodinu. Poté opatrně otevřeme, vyjmeme maso a snítky bylinek, a část zeleniny odebereme a rozmixujeme a vrátíme zpět. Omáčka se tak zeleninou sama zahustí.

Omáčku pak dosolíme a dopepříme. Lze umixovat i všechnu zeleninu, pak vznikne krémová omáčka.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno