

| Ingredience: | |
| hovězí kližka | 1 kg |
| větší cibule | 2 kc |
| česnek | 5 stroužků |
| červené paprikové lusky | 2 ks |
| žluté paprikové lusky | 2 ks |
| tymiánové lístky | hrstička |
| masový vývar | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| čerstvě drcený pepř | špetka |
| kokosový olej | trochu |
Zase ta kližka..můj asi nejoblíbenější kousek hovězího svalstva. Dá se vařit, péct i dusit a vždycky chutná dobře, šťavnatá v každém kousku. Přitom si i delším varem zachová svou strukturu a nerozvaří se na vlákna. Skvěle si rozumí s každou zeleninou, bylinkami i kořením. A taky je fotogenická, na talíři vždycky vypadá přesvědčivě.
Na hrubo pokrájenou cibuli zesklovatíme na kokosovém oleji, přidáme česnek a necháme rozvonět. Vhodíme na kostky pokrájené maso, které trochu orestujeme, necháme zatáhnout. Přisypeme pokrájené lístky tymiánu, posypeme drceným pepřem a podlijeme vývarem (lehce nad úroveň masa). Podle potřeby dosolíme.
Přikryté a při 180 stupních zhruba hodinku pečeme. Poté vmícháme na hrubo pokrájené papriky a dopečeme do měkka, zhruba další hodinku.
Podrobné info: