Pažitka
Název:

Hovězí na paprikách

paleo, whole30


Hovězí na paprikách


Ingredience:
Ingredience:
hovězí kližka1 kg
větší cibule2 kc
česnek5 stroužků
červené paprikové lusky2 ks
žluté paprikové lusky2 ks
tymiánové lístky hrstička
masový vývar dle potřeby
sůl dle chuti
čerstvě drcený pepř špetka
kokosový olej trochu
Postup přípravy:

Zase ta kližka..můj asi nejoblíbenější kousek hovězího svalstva. Dá se vařit, péct i dusit a vždycky chutná dobře, šťavnatá v každém kousku. Přitom si i delším varem zachová svou strukturu a nerozvaří se na vlákna. Skvěle si rozumí s každou zeleninou, bylinkami i kořením. A taky je fotogenická, na talíři vždycky vypadá přesvědčivě. 

Na hrubo pokrájenou cibuli zesklovatíme na kokosovém oleji, přidáme česnek a necháme rozvonět. Vhodíme na kostky pokrájené maso, které trochu orestujeme, necháme zatáhnout. Přisypeme pokrájené lístky tymiánu, posypeme drceným pepřem a podlijeme vývarem (lehce nad úroveň masa). Podle potřeby dosolíme. 

Přikryté a při 180 stupních zhruba hodinku pečeme. Poté vmícháme na hrubo pokrájené papriky a dopečeme do měkka, zhruba další hodinku.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Martina Khatib

    zavřít okno