Pažitka
Název:

Hovězí na pepři


Hovězí na pepři


Ingredience:
Ingredience:
hovězí váleček (falešná svíčková)600 g
cibule6 ks
olej150 ml
sůl3 lžičky
černý mletý pepř1 a 1/2 lžíce
Postup přípravy:

Jako příloha se skvěle hodí například rýže, kuskus, šťouchané brambory nebo kaše.

Maso odblaníme, osolíme víc, než jsme zvyklí a obalíme v pepři. Sůl i pepř do masa dobře vmasírujeme.
V kastrolu rozehřejeme olej a maso prudce opečeme ze všech stran dohněda. Teplotu snížíme na minimum, přidáme celé oloupané cibule, přiklopíme pokličkou a dusíme v oleji 2-3 hodiny doměkka. Nepodléváme, ale maso pravidelně obracíme, v první půlhodince ho kontrolujeme po deseti minutách, následně maso i cibule pustí šťávu, takže kontrola stačí po 20-30 minutách. V závěru dušení, kdy se šťáva zredukuje, opět kontrolujeme a obracíme častěji.
Hotové maso krájíme na plátky a podáváme se šťouchanými brambory nebo kaší. Na přílohu navrstvíme porci dušené cibule.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Jana Remková

    zavřít okno