Pažitka
Název:

Hovězí na rajčatech s bulgurem


Hovězí na rajčatech s bulgurem


Ingredience:
Ingredience:
hovězí plec350 g
krájená rajčata1 plechovka
solčankacca 4 lžičky
sladká mletá červená paprikacca 1 lžička
cukr1 lžička
olej2 lžíce
bulgur1 sklenička (200 ml)
malá cibulka1 ks
vývar nebo vodacca 1 l
Postup přípravy:

Miluju jednoduchá jídla, zvlášť teď, když finišujeme s přípravou na příchod dalšího člena domácnosti. A i když se tohle jídlo vaří déle, věřte mi, že s jeho přípravou budete hotovi raz dva a navíc budete potřebovat jen pár surovin.

Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Okořeníme 2KL solčanky a červenou paprikou. Na lžíci oleje necháme maso zatáhnout, podlijeme vodou nebo vývarem a za občasného míchání a podlévání dusíme doměkka (cca 2-2,5hod). Poté vlijeme rajčata, přidáme cukr a necháme ještě 30min probublávat.
Mezitím si připravíme bulgur. Cibulku očistíme a najemno nakrájíme. Na lžíci oleje necháme zezlátnout, přidáme propláchnutý bulgur, zarestujeme, okořeníme solčankou a podlijeme 500ml vody nebo vývaru. Vaříme cca 15min, než se vsákne všechna tekutina a poté necháme pod poklicí dojít ještě aspoň 10min. 
Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno