

| Ingredience: | |
| hovězí kližka | cca 200 - 250 g |
| smetana ke šlehání | 150 ml |
| rozmarýn | 3 snítky |
| sušený tymián | 2 lžičky |
| sušený medvědí česnek | 1 lžička |
| olej | 3 lžíce |
| růžová sůl | špetka |
| voda | dle potřeby |
| rýžové těstoviny | 200 g |
Hovězí připravuji většinou na zelenině, nebo jen ve vlastní šťávě. Tentokrát jsem zkusila variantu s bylinkami a vylepšila smetanou.
Očištěné maso nakrájíme na malé kostičky, přidáme k němu sušené bylinky, lžíci oleje a promneme. Přiložíme snítky rozmarýnu a marinujeme 24 hodin (nebo minimálně přes noc).
V kastrolu rozpálíme asi lžíci oleje, přihodíme naloženou směs, orestujeme, lehce osolíme, podlijeme trochou vody a za občasného míchání a dolévání vody dusíme pod pokličkou na mírném plameni doměkka. Trvá to asi 1,5 hodiny. Vyjmeme snítky rozmarýnu, přilijeme smetanu a zredukujeme na krémovou omáčku.
Podáváme např. s rýžovými těstovinami.