

| Bylinkové knedlíky: | |
| vajíčka | 3 ks |
| rohlík | 3 ks |
| polohrubá mouka | 1 a 1/2 hrnku |
| mléko | 1 a 1/2 hrnku |
| sůl | dle chuti |
| prášek do pečiva | trošku |
| bylinky (já dávala petrželku a pažitku) | 2 lžíce |
| Hovězí na zelenině: | |
| hovězí na guláš | cca 1 kg |
| řapíkatý celer | 2 stonky |
| větší mrkev | 2 ks |
| petržel | 1 ks |
| větší cibule | 1 ks |
| olivový olej | 3 lžíce |
| rajčatové pyré | 500 ml |
| hovězí vývar | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
| bobkový list | 1 ks |
| rozmarýn | 1 větvička |
| nové koření | dle chuti |
Knedlíky z mikrovlnky nedělám denně, však zkusit se musí všechno. Proto se nechte inspirovat a hurá na to maminky.
Bylinkové knedlíky (z mikrovlnky):
Rohlíky nakrájíme na kostičky a osolíme. Přidáme žloutky, mléko, mouku s práškem do pečiva a podle chuti nasekanou pažitku, petrželku. Vše zamícháme a jemně vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Vzniklou směs plníme do hodně vymaštěných a strouhankou vysypaných hrníčků asi do dvou třetin. Hrníčky vložíme do mikrovlnky a vaříme 9 minut.
Hovězí na zelenině:
Maso si nakrájíme na kostky. Na olivovém oleji si orestujeme cibulku a přidáme nakrájenou zeleninu. V druhém hrnci si orestujeme maso na olivovém oleji a přidáme orestovanou zeleninu. Přidáme koření sůl, pepř, bobkový list a zalijeme rajčatovým pyré. Dle potřeby doléváme vodu, nebo vývar. Dusíme, dokud není maso měkké. Omáčku necháme zredukovat. Případně dochutíme solí. Vyjmeme větvičku rozmarýnu a můžeme podávat.
Podrobné info: