Pažitka
Název:

Hovězí plátek na rajčatech a rozmarýnu


Hovězí plátek na rajčatech a rozmarýnu


Ingredience:
hovězí maso4 plátky
rajčata1 konzerva
sušený rozmarýn dle chuti
cibule1 ks
česnek5 stroužků
sůl špetka
pepř špetka
máslo kousek
olej trochu
vegeta nebo zeleninový bujon dle potřeby
hladká mouka v případě zahuštění
Ingredience:
Postup přípravy:

Rajčata dávají pokrmu svěžest a rozmarýn nádherně provoní.

Tento recept vznikl úplnou náhodou. V původním receptu je maso kančí, ale na to jsem neměla chuť. Měla jsem chuť na něco svěžího. Rajčata jsem měla a v mrazáku jsem našla kousek hovězího a ejhle nápad byl na světě. 

Plátky masa nařízneme a naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na pánvi na oleji. Maso vyjmeme a orestujeme cibuli. Když je zlatavá, přidáme nakrájený česnek na plátky a opět chvilku restujeme. Přidáme sušený rozmarýn a rajčata z konzervy. Přidáme zeleninový bujon nebo vegetu. Maso dáme do pekáčku a zalijeme rajčaty. Zakryjeme a pečeme, dokud maso není měkké. Poté maso vyjmeme, šťávu dochutíme, pokud je potřeba a lehounce zaprášíme moukou. (vůbec se zahušťovat nemusí, ale já to měla k bramborovým knedlíkům). Na závěr můžeme přidat kousíček másla.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno