

| Ingredience: | |
| hovězí zadní maso vcelku | 900 g |
| vývar | 70 ml |
| středně velké brambor | 5 ks |
| cibule | 3 ks |
| barevná kapie | 2 ks |
| barevný pepř z mlýnku | dle chuti |
| granulovaný česnek | 2 lžíce |
| olej | 1 lžíce |
| Dále budeme potřebovat: | |
| olej | 2 lžíce |
| sůl | dle chuti |
| posekané petrželové lístky | dle chuti |
Pro majitele pomalého hrnce tady mám nový receptík. Sice jsem určitě nevymyslela nic světoborného, ale naše rodinka si pochutnala. Použila jsem krásný kus hovězí kližky, ale jinak můžete připravit z hovězího zadního.
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na 2 cm silné plátky.
Každý plátek posypeme česnekem, pepřem, zastříkneme olejem a takto připravené maso necháme 4 hodiny odpočinout.
Zeleninu očistíme.
Brambory nakrájíme na silnější plátky, cibuli na půlkolečka a papriky na proužky.
Plátky masa osolíme a ve větší pánvi na rozehřátém oleji je prudce po obou stranách opečeme.
Do nádoby pomalého hrnce dáme se solí promíchané brambory.
Zasypeme je nakrájenou paprikou a polovinou nakrájené cibule.
Poklademe osmaženými plátky masa a zasypeme zbytkem cibule.
Do pánve s výpekem dáme vývar, převaříme a nalijeme do pomalého hrnce.
Hrnec zakryjeme poklicí, nastavíme na II. stupeň a vaříme 4 hodiny.
Porce na talíři posypeme zelenou petrželkou.
Zelenina pustila hodně šťávy a tak manžel, který moc brambory nemusí, měl rýži.
Podrobné info: