

| Ingredience: | |
| očištěná hovězí plec | 700 g |
| červená cibule | 125 g |
| mrkev | 125 g |
| celer | 125 g |
| kapie | 125 g |
| hráškové lusky | 70 g |
| vývar | 500 ml |
| červené víno (Merlot) | 250 ml |
| rajský protlak | 2 lžíce |
| řepkový olej | 3 lžíce |
| tymián | 4 snítky |
| růžová sůl | dle chuti |
Jednu výhodu to uplakané sobotní počasí má, můžete celý den trávit v kuchyni. Táta je doma, takže mě nikdo netahá za nohu, nemusím bojovat o poslední vařečku ani hledat "ztracené" poklice.
A za odměnu si kluci pochutnali na pořádném obědě.
Maso nakrájíme na větší kostky, pokapeme olejem, posypeme lístky tymiánu, osolíme a pořádně promneme. Marinujeme přes noc v lednici nebo alespoň hodinku na lince.
Očistíme si zeleninu. Cibuli nakrájíme na měsíčky, mrkev a celer na kostky, kapii na kolečka.
V hlubokém hrnci zatáhneme maso. Vyjmeme ho a do výpeku vhodíme mrkev s celerem a opečeme je dohněda. Přidáme cibuli, kterou necháme zezlátnout. K zelenině dáme protlak a opět chvíli restujeme. Vše podlijeme vínem, krátce povaříme. Do hrnce vrátíme maso a přilijeme vývar.
Dusíme pod pokličkou 2 hodiny, poté odkryjeme, vložíme kapii a ještě hodinku necháme probublávat.
Hráškové lusky uvaříme na pařáčku a zamícháme do hotového pokrmu.
Podáváme např. s rýží.