Pažitka
Název:

Hovězí pupek se salátem z rýžových nudlí a chimichurii


Hovězí pupek se salátem z rýžových nudlí a chimichurii


Ingredience:
Ingredience:
hovězí pupek300 g
hrubě drcený pepř dle chuti
tenké rýžové nudle2 porce
řepkový olej dle potřeby
sezamový olej1 lžička
světlá sojová omáčka2 lžíce
rybí omáčka3 lžíce
omáčka chimichurri dle chuti
sezamová semínka dle chuti
Postup přípravy:

Dnes jsem nám připravila oběd v asijském stylu, na kterém jsme si náramně pochutnali.

Hovězí pupek si obalte v hrubě nadrceném pepři a ze všech stran ho omastěte olejem. Rozpalte nejlépe litinovou pánev a pečlivě ze všech stran opečte. Jak moc bude propečený, záleží jen na vás. Já osobně mám nejraději, když je maso krvavé. Myslete však na to, že pupek je hodně nízký a propeče se velmi rychle. Maso stáhněte z pánve a nechte 10 minut odpočinout.

Mezi tím si můžete připravit nudle. Prodávají se většinou v balení, kde už jsou oddělené jednotlivé porce. Vezměte tedy dvě a zalijte je horkou vodou. Po dvou minutách je propláchněte studenou vodou a ochuťte sojovou a rybí omáčkou společně se sezamovým olejem.

Odleželé maso nakrájejte přes vlákna na tenoučké plátky. Navršte hovězí na nudle a přidejte i omáčku chimichurii. Jak na ni zjistíte ZDE.

Posypte sezamem a můžete ozdobit i něčím křupavým jako jsou smažené rýžové nudle. 

Tvrdé nevařené nudle vhoďte na několik vteřin do rozpáleného oleje a osušte na ubrousku.

Dobrou chuť! 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno