Ingredience: | |
hovězí pupek | 300 g |
hrubě drcený pepř | dle chuti |
tenké rýžové nudle | 2 porce |
řepkový olej | dle potřeby |
sezamový olej | 1 lžička |
světlá sojová omáčka | 2 lžíce |
rybí omáčka | 3 lžíce |
omáčka chimichurri | dle chuti |
sezamová semínka | dle chuti |
Dnes jsem nám připravila oběd v asijském stylu, na kterém jsme si náramně pochutnali.
Hovězí pupek si obalte v hrubě nadrceném pepři a ze všech stran ho omastěte olejem. Rozpalte nejlépe litinovou pánev a pečlivě ze všech stran opečte. Jak moc bude propečený, záleží jen na vás. Já osobně mám nejraději, když je maso krvavé. Myslete však na to, že pupek je hodně nízký a propeče se velmi rychle. Maso stáhněte z pánve a nechte 10 minut odpočinout.
Mezi tím si můžete připravit nudle. Prodávají se většinou v balení, kde už jsou oddělené jednotlivé porce. Vezměte tedy dvě a zalijte je horkou vodou. Po dvou minutách je propláchněte studenou vodou a ochuťte sojovou a rybí omáčkou společně se sezamovým olejem.
Odleželé maso nakrájejte přes vlákna na tenoučké plátky. Navršte hovězí na nudle a přidejte i omáčku chimichurii. Jak na ni zjistíte ZDE.
Posypte sezamem a můžete ozdobit i něčím křupavým jako jsou smažené rýžové nudle.
Tvrdé nevařené nudle vhoďte na několik vteřin do rozpáleného oleje a osušte na ubrousku.
Dobrou chuť!
Podrobné info: