

| Ingredience: | |
| hovězí plec | 400 g |
| cibule | 1 ks |
| velké bílé fazole | 250 g |
| očištěná dýně | 350 g |
| očištěná mrkev | 170 g |
| očištěná petržel | 120 g |
| sůl | dle chuti |
| drcený kmín | dle chuti |
| mletá paprika | dle chuti |
| bobkový lis | 3 ks |
| nové koření | 7 kuliček |
| celý pepř | 10 kuliček |
| hovězí vývar | 1 - 15,5 l |
Hovězí, dýně, fazole. Skvělá kombinace, kterou si vaše dítko určitě zamiluje. Pokud nemáte rádi dýni prostě uvařte omáčku, která vám chutná.
Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, okmínujeme, posypeme mletou paprikou a promneme. Do pekáče dáme pokrájenou cibuli, na ni suché fazole, nahoru maso a v gázovém mulu zbytek koření (bobkový list, nové koření, celý pepř). Podlijeme vývarem tak, aby byly fazole ponořené, a pečeme přikryté při 180 stupních 3 hodiny (kontrolujeme množství tekutiny a případně doléváme vývar nebo vodu). Po 3 hodinách přidáme pokrájenou mrkev, petržel a dýni a ještě 30min dopékáme odkryté.
Po upečení oddělte maso a fazole a zbytek rozmixujte na hladké pyré/omáčku nebo podávejte jen tak, pro dospělé se sklenicí vychlazeného piva.
Podrobné info: