

| Ingredience: | |
| hovězí kýta | 700 g |
| máslová dýně | 1/2 ks |
| rajčata | 1 konzerva |
| velká cibule | 1 ks |
| mrkev | 1 ks |
| česnek | 1 stroužek |
| bobkový list | 2 ks |
| červená paprika | 1/2 lžičky |
| sušená bazalka | 1 lžička |
| čerstvá nasekaná bazalka | hrstka |
| ghíčko nebo olej | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
Ať žije pomalý hrnec! Večer to tam naházíte, ráno rozmixujete a můžete podávat. Navíc hovězí nebo zvěřina je po několika hodinách prostě dokonalá.
Na ghíčku si osmahneme nakrájenou cibuli. Když začne zlátnout, přihodíme k ní kostky masa a zprudka orestujeme, aby se maso zatáhlo. Přendáme do pomalého hrnce, přidáme na kostky nakrájenou dýni, kolečka mrkve, konzervu rajčat, nakrájený česnek a koření. Vše dobře promícháme a necháme pomalit na cca 6 hodin na nejnižší stupeň. Nakonec vylovíme bobkový list, vyndáme maso a zbytek obsahu rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Případně dosolíme, vrátíme maso a můžeme podávat. Já jsem jako přílohu zvolila kukuřičné těstoviny.
Podrobné info: